streda 12. februára 2014

Úžasné raňajkové menu a vitamínová bomba :-)

A čo dnes na raňajky? Ehmm.. Benediktínske vajce a čerstvý domáci džús trocha inak..



Ingrediencie k benediktínskemu vajcu:
      4 vajcia
      1 reďkovka
      1 zelená paprika
      4 plátky šunky
      4 plátky syra
      1 strúčik cesnaku
      2 kaiserky
      kúsok masla
      na uvarenie hrniec s vodou a octom

Panvice do polovice naplníme vodou. Necháme zovrieť a pridáme ocot. Oheň zmiernime, aby voda vrela iba slabo, a potom do vody opatrne rozbijeme vajcia. Varíme 3 - 4 minúty. Pred koncom varenia žĺtky polievame horúcou vodou.

Zároveň rozpolíme kaiserky a opečieme ich v hriankovači. Opečené hrianky potrieme cesnakom, jemne natrieme maslom, položíme na ne plátok syra a plátok šunky. Reďkovku a papriku narežeme na kolieska a kolieska rozložíme na kaiserky.

Hotové vajcia vyberieme z vody, necháme odkvapkať, pozdĺžne rozrežeme a poukladáme na kaiserky. Podľa chuti osolíme. V sezóne vhodné pridať bylinky - pažítku, petržlenovú vňať, žeruchu. Jednoducho, komu ako chutí :-)

Ingrediencie k džúsu:
         2 pomaranče
         2 mandarinky
      0,5 limetky
      1-2 cm čerstvého zázvoru

Zapneme pomocníka a všetko spolu pekne odšťavíme, u mňa to bol môj obľúbený odstredivý odšťavovač. Všetky ingrediencie zmiešame a s chuťou popíjame :-)


Žiadne komentáre: